OnzeAuto logo

Schade of pech

Autopech. Wat nu?

Heb je een lekke band of is er iets mis met de deelauto waardoor je niet kunt verder rijden? Bel dan naar (030) 227 15 40. De helpdesk zal je doorverbinden met de wegenwacht.

Ik heb tijdens mijn rit schade gereden, wat moet ik doen?

Het kan gebeuren dat je een keer een schade rijdt. Kun je jouw rit nog gewoon vervolgen en terugrijden naar de thuislocatie? Fijn! Meld de schade tijdens het beëindigen van de reservering in de app en maak duidelijke foto's.

Wij zullen beoordelen of de deelauto naar de garage moet. Als dit het geval is, dan kunnen we hiervoor de hulp vragen van de autodeler die verantwoordelijk is voor de schade.

Kun je niet meer verder rijden?

Alle deelauto's kunnen gebruikmaken van pechhulp. Bel de noodlijn (030) 227 15 40 en kies optie 2. De noodlijn zal je in contact brengen met de pechhulp.

Er zit schade op de auto. Wat moet ik doen?

Bij het starten en beëindigen van je reservering vragen we in de app altijd om eventuele schade te melden. Je kunt dan ook zien welke schades al eerder zijn gemeld. We tonen deze schades totdat ze zijn hersteld.

Acceptable gebruikschades

Het is niet nodig om kleine gebruiksschade te melden in de app. Is de kras, deuk of schaafplek groter dan de onderstaande maxima? Meld het dan wel tijdens het starten van je reservering.

  • Kras: maximale lengte 10 cm
  • Deuk: maximale diameter 2,5 cm
  • Schaafplek: maximale omvang 2x5 cm

Kun je niet meer verder rijden?

Heb je zelf schade gereden en kan de deelauto niet meer rijden? Bel naar de noodlijn (030) 227 15 40 en kies optie 2. De noodlijn zal je in contact brengen met de pechhulp.

Optioneel: je kunt een mailtje sturen naar support en toelichten wat er gebeurd is. Wij nemen na het melden van een schade ook altijd contact op.

Kom je er niet uit?

App of deelauto

Ik ben iets vergeten in de deelauto. Kan ik er nog in?

Het komt wel eens voor dat je net terug bent van een reservering en je er vervolgens achter komt dat je iets in de deelauto hebt laten liggen. Dat kan de beste overkomen. Daarom worden reserveringen van maximaal 5 minuten niet in rekening gebracht (voorbeeld reservering: 20:00 tot 20:05). Zo kun je kosteloos spullen uit de auto halen.

Kom je er niet uit?

Laden of laadpaal

Waar ligt de laadpas?

De plek kan per groep verschillen. Meestal vind je de laadpas in het middenconsole, het dashboardkastje of de zonneklep.

⚠️ Belangrijk

Leg de laadpas niet op de plek voor het draadloos laden van telefoons. Dit zorgt ervoor dat de laadpas stuk gaat.

🔎 Kun je de laadpas niet vinden?

Vraag eens in jullie appgroep of iemand deze per ongeluk in zijn of haar broekzak heeft gestoken of op een andere plek heeft achtergelaten.

🆕 Laadpas kwijt of kapot? 

Stuur dan een mailtje naar support@onzeauto.com en we mailen ze snel mogelijk een nieuwe naar je toe.

Wat moet ik doen als ik onderweg moet laden?

In elke deelauto vind je laadkabel en een laadpas die op alle publieke laadpalen in Nederland werken. OnzeAuto betaalt deze laadkosten.

Onderweg laadpunten vinden

In Nederland kun je inmiddels voldoende laadpalen vinden, bijvoorbeeld via de Chargemap app. Met deze app kun je de dichtstbijzijnde lader eenvoudig opzoeken en zien of deze beschikbaar is. Ook staan er steeds meer openbare laadpunten op Google Maps en in de ANWB app. Wil jij je route plannen inclusief mogelijke oplaadpunten? Download dan de ABRP (A better route planner) app. Zo ben je ervan verzekerd dat je opgeladen verder kunt rijden. Deze app is ook handig voor een vakantie met de deelauto binnen Europa.

Snelladen

De elektrische deelauto's kunnen ook worden opgeladen via een snellaadstation. Snelladers hebben een eigen laadkabel. Koppel deze aan de deelauto en scan vervolgens de laadpas.

Tesla snellaadstations

Voor het laden bij Tesla snelladers moet je de Tesla app downloaden. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat deze laadstations niet altijd beschikbaar zijn voor niet-Tesla's. Bekijk het actuele overzicht hier.

Laden in het buitenland

Je kunt de laadpas in de deelauto's gewoon gebruiken als je (op vakantie) naar het buitenland gaat. Alle laadkosten worden gedekt tot 50ct/kWh, gemiddeld over jouw buitenlandse laadsessies in een maand.
Tip: vermijd laadpalen met de optie 'Betalen per minuut'.

Hoe koppel en ontkoppel ik de deelauto aan/van de laadpaal?

Koppelen

Pak de laadkabel uit de kofferbak van de auto. Sluit de kabel aan op de laadpaal en de auto. Scan vervolgens de laadpaal met de laadpas uit de auto. Je ziet de kleur van groen naar blauw verspringen, wat betekent dat de auto wordt opgeladen. Leg het laadpasje vervolgens weer terug in de auto. Je ziet op het dashboard dat de auto ook echt geladen wordt. Als dat niet zo is, dan moet je het koppelen van laadpas en kabel herhalen.

Ontkoppelen

Haal de laadpas uit de deelauto en scan vervolgens de laadpaal. Je ziet de kleur van blauw naar groen verspringen, wat betekent dat de kabel is ontgrendeld en de auto niet meer oplaadt. Je kunt nu de laadkabel uit de auto en de laadpaal trekken. Vergeet niet de laadkabel weer in de achterbak te leggen. Deze mag je nooit achterlaten. Leg het laadpasje vervolgens weer terug in de auto.

Krijg je de laadkabel niet los uit de auto?

Open de auto nog eens met de app en/of de knop voor het openen van de deuren in de auto. Vaak komt de vergrendeling dan wel los.

Wat moet ik doen als de deelauto niet oplaadt?

Als de laadkabel goed in de deelauto en de laadpaal zit, moet je met de laadpas het aangegeven gebied op de laadpaal scannen. Als deze donkerblauw kleurt, is de auto aan het opladen. Groen betekent dat je de paal nog moet scannen.

🪫 Laadpaal stuk of lage kwh

Rood licht kan betekenen dat de laadpaal stuk is. Neem contact op met de laadpaalbeheerder (er staat altijd een telefoonnummer vermeld op de laadpaal). De klantenservice kan direct checken of er sprake is van een storing en eventuele reparatie aanvragen. OnzeAuto heeft op dit moment nog geen directe samenwerking met laadpaalbeheerders en kan in dit soort gevallen weinig tot geen ondersteuning bieden.

💳 Laadpas stuk?

Probeer dan voor de zekerheid nog eens te te laden bij een andere laadpaal. Werkt deze ook niet? En is er ook geen storingsmelding op het dashboard te zien? Dan betekent het dat de laadpas stuk is. Via support@onzeauto.com kun je een nieuwe laadpas aanvragen.

Onderhoud of schoonmaken

Hoe kan ik de deelauto kosteloos schoonmaken?

Als deelinitiatief ben je samen verantwoordelijk voor het schoonhouden van jullie eigen deelauto's. Gelukkig kan dit kosteloos. Hieronder lees je alle belangrijke tips.

📱 Gratis reservering

Voor het schoonmaken van een deelauto kun je een gratis reservering maken. Voeg tijdens het aanmaken van de reservering 'beheer' toe als persoonlijke notitie, dan zorgen wij ervoor dat het niet in rekening wordt gebracht.

💳 Betalen met de laadpas

Je kunt met de laadpas betalen via het normale pinapparaat. Een aantal belangrijke tips:

  1. Bekijk eerst welke wasstraat onze pas accepteert
    Hiervoor kun je gebruik maken van de wasstraatlocator.
  2. Er zit een betaallimiet van €15,- op de pas
    Kies een wasprogramma die onder dit limiet zit en zorg dat je de waskosten apart afrekent (niet samen met, bijvoorbeeld, ruitenwisservloeistof).
  3. Je kunt niet contactloos betalen
    De pas moet dus ouderwets langs de zijkant gehaald worden. Let op: start niet van bovenaf maar onderaan. Waarschijnlijk krijg je eerst een foutmelding te zien en vlak daarna vraagt het pinapparaat om een pincode.
  4. Elke pas heeft een pincode
    Op onze nieuwste laadpassen (na januari 2024) staat op de voorkant de pincode. Op eerdere laadpassen staat geen pincode en voor deze passen is de pincode een 0 + 3 cijfers van het kenteken.

Is er iets niet helemaal duidelijk? Laat het ons dan alsjeblieft weten door een mailtje te sturen! :)

Wat moet ik doen als er een lampje brand op het dashboard?

Dit kun je tijdens je reservering of bij het beëindigen doorgeven als schades. We pakken dit direct op en indien nodig plannen we een afspraak in bij de garage. Je mede autodelers kunnen vervolgens ook zien bij de schades dat deze melding bij ons bekend is.

Is het een dusdanige melding dat je niet verder kan/mag rijden? Bel dan naar de noodlijn (030) 227 15 40  en kies optie 2.

De bandenspanning is niet op peil. Wat nu?

Als autodeler kun je dit gemakkelijk zelf weer op peil brengen bij een tankstation. De kosten hiervan kun je eventueel declareren door een mailtje te sturen naar support@onzeauto.com. We voegen dit dan weer toe op jouw account als incidenteel rijtegoed.

Vind je dit lastig? Wellicht dat je in jullie app groep een autodeler om hulp kan vragen.

Bandenspanning per deelauto

Dit verschilt. Wellicht geeft de auto dit zelf aan op een van de digitale displays. Is dat niet het geval? Open dan de bestuurdersdeur en zoek naar een plaatje in het metalen frame van de deur (heel soms is deze te vinden bij de bijrijdersdeur). Hierop staat informatie, waaronder de juiste bandenspanning.

Wat moet ik doen als de ruitenwisservloeistof opraakt?

Je kunt ruitenwisservloeistof eenvoudig zelf aanschaffen met de laadpas en vervolgens zelf bijvullen. Weet je niet hoe het bijvullen werkt? Wellicht kun je dan in jullie appgroep vragen of een autodeler je hiermee kan helpen.

⚠️ Belangrijk tips:

  1. Er zit een betaallimiet van €15,- op de pas
    Zorg dat je de ruitenwisservloeistof apart afrekent en niet samen met, bijvoorbeeld, de wasstraat.
  2. Je kunt niet contactloos betalen
    De pas moet dus ouderwets langs de zijkant gehaald worden. Let op: start niet van bovenaf maar onderaan. Waarschijnlijk krijg je eerst een foutmelding te zien en vlak daarna vraagt het pinapparaat om een pincode.
  3. Elke pas heeft een pincode
    Op de nieuwste laadpassen (na januari 2024) staat op de voorkant de pincode. Op eerdere laadpassen staat geen pincode en voor deze passen is de pincode een 0 + 3 cijfers van het kenteken.

Alle veelgestelde vragen bekijken

Contact