NS schrapt banen en verhoogt prijs treinkaartjes: Kans voor verandering van de mobiliteitsmix?

NS schrapt banen en verhoogt prijs treinkaartjes: Kans voor verandering van de mobiliteitsmix?

Augustus 2024

Prijsverhogingen in het Openbaar Vervoer

Uit de recente halfjaarresultaten van NS blijkt dat het bedrijf voor grote uitdagingen staat. Door structureel lagere reizigersaantallen en stijgende kosten, zoals hogere lonen en duurdere energie, heeft NS aangekondigd dat het 500 banen op het hoofdkantoor zal schrappen en de prijzen van treinkaartjes zal verhogen.

Wat betekent dit voor reizigers?

Vanaf volgend jaar zullen treinkaartjes met minstens 8,7% stijgen. Door de inflatie kan de prijsstijging nog verder oplopen, wat voor veel reizigers een extra financiële last betekent. Deze stijging kan ertoe leiden dat mensen overwegen weer een eigen auto aan te schaffen, ondanks de hoge kosten van aanschaf, verzekering en onderhoud. Voor wie toch een duurzaam alternatief wil en liever geen eigen auto meer aanschaft is deelmobiliteit de perfecte oplossing

Thuiswerken en de toekomst van mobiliteit

NS merkt de blijvende impact van thuiswerken met reizigersaantallen die niet meer op het niveau van vóór de pandemie komen. Dit toont aan dat hybride werken een blijvende trend is. Hier ligt een kans voor werkgevers en werknemers om samen na te denken over hoe mobiliteit in de toekomst eruit moet zien. OnzeAuto biedt flexibele zakelijke opties aan, waarbij werkgevers zich geen zorgen meer hoeven te maken over wagenparkbeheer, zoals onderhoud en schades.

Klik hier voor meer informatie.

Verandering van de reisbehoeften

Bij OnzeAuto geloven we dat dit het perfecte moment is om na te denken over de traditionele manier van reizen. Autodelen is een duurzaam en kostenbesparend alternatief voor de dagelijkse reisbehoeften. Door auto's te delen, kunnen we niet alleen besparen op kosten, maar ook bijdragen aan een betere leefomgeving, meer ruimte en minder verkeersdrukte.

De hogere kosten van treinkaartjes kunnen sommige reizigers ertoe aanzetten alternatieven te zoeken. Eén van de alternatieven zou een eigen (tweede) auto zijn. Dit zou een teleurstellende ontwikkeling zijn. Maar hier kan deelmobiliteit een waardevolle rol spelen. Deelmobiliteit is namelijk een duurzame, flexibele en betaalbare aanvulling voor het OV. Met deze mobiliteitsmix kunnen we de duurzame reistrend voortzetten ondanks de financiële tegenslagen binnen het OV. Zo kunnen deelmobiliteit en OV samen een geïntegreerde oplossing bieden voor betaalbare en duurzame mobiliteit.

Laten we samenwerken aan een duurzaam Nederland

Laten we samen onderzoeken hoe we kunnen inspelen op de veranderende mobiliteitsbehoeften. OnzeAuto staat klaar om te helpen bij het vinden van oplossingen die zowel financieel als ecologisch voordelig zijn. Samen kunnen we de reiservaring herdefiniëren en een positieve impact maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden van autodelen en hoe het voor jou kan werken? Neem contact met ons op via de contact knop en laten we samen bouwen aan een duurzame toekomst!

Contact

Sluiten icon

Ben je al autodeler en heb je een vraag/verzoek? Stuur dan een mail naar support@onzeauto.com.

Jouw gegevens en vraag

Thank you! Your submission has been received!
Oeps.. er gaat helaas iets mis! Kun je het nogmaals proberen?