Onze Producten Onze Auto’s Onze Voorbeelden Onze Organisatie Vragen

Onze organisatie

Onze Ambitie

We gaan de komende jaren in Nederland zien hoe brandstofauto's steeds sneller plaats gaan maken voor elektrische auto's. In 2030 mogen in ons land zelfs alleen nog maar elektrische auto's verkocht worden. Dat is goed nieuws voor het milieu, en al helemaal als we die elektrische auto's ook nog eens met elkaar gaan delen. Marcel Kloprogge en Otto Smit, oprichters van OnzeAuto, willen juist deze ontwikkeling naar elektrisch autodelen ondersteunen en versnellen, door het delen van een elektrische auto voor iedereen bereikbaar en betaalbaar te maken. Daarmee willen we bijdragen aan de transitie naar een volledig duurzaam Nederland. Vandaar ook ons motto 'duurzame mobiliteit voor iedereen'!

De impact van een elektrische deelauto is zeer groot: het vervangt 5 tot 8 brandstofauto's, en draagt daarmee sterk bij aan verbetering van milieu en klimaat. Het leidt bovendien tot minder auto's in onze straten, en maakt onze omgeving daardoor beter leefbaar. Daarnaast besparen alle deelgebruikers sterk op de kosten, een voordeel dat per persoon kan oplopen tot honderden euro's per maand.

Gesteund door ambities op provinciaal en landelijk niveau verwachten we in de komende jaren tienduizenden elektrische deelauto’s in Nederland te gaan zien.

Onze Activiteiten

Via OnzeAuto kun je als particulier of als ondernemer één of meerdere elektrische auto's leasen, en deze vervolgens delen met een kring van bekenden, die in de buurt wonen of werken.

Met onze unieke website ondersteunen we deze initiatiefnemers bij het selecteren van een elektrische auto en bijbehorende voorzieningen, zoals laadinfrastructuur, en het samenstellen van een groep gebruikers om de auto te delen.

OnzeAuto zorgt voor een passend aanbod voor de auto, inclusief laadpaal, helpt de groep onderling tot goede afspraken te komen, en biedt een geweldige app om de auto te reserveren, te gebruiken en te verrekenen.

Onze Partners

OnzeAuto werkt nauw samen met gerenommeerde partners, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de expertise, capaciteit en schaal van elke partner.

Leaseplan logo 2017
LeasePlan is onze partner om tot een gevarieerd aanbod van de elektrische deelauto’s te kunnen komen. De ontwikkelingen in de wereld van mobiliteit gaan razendsnel: Autodelen, de beweging van individueel autobezit naar de ‘auto als dienst’, verduurzaming, volledig elektrische en autonome voertuigen. We zien hele nieuwe mobiliteitsconcepten ontstaan. LeasePlan pakt daarin zijn voortrekkersrol als een van de grootste leasemaatschappijen in de wereld. De ambitie van LeasePlan is any car, anytime, anywhere voor iedereen mogelijk te maken. Onder andere via de samenwerking met OnzeAuto.

Ecotap logo
Ecotap is een Europese specialist en aanbieder van oplaadpunten. Met hun hoogwaardige producten kunnen we eenvoudige, maar ook meer complexe laadoplossingen aanbieden. “Succes is alleen mooi als je het kunt delen, daarom werken we graag samen met OnzeAuto”, aldus Kees van Bergen, directeur Ecotap.

WeGo logo
WeGo is onze partner voor de ontwikkeling en beheer van hardware en software voor het delen van de auto, en operationele ondersteuning met een helpdesk.

YourMajesty mark trimmed
Voor OnzeAuto is schaalbaarheid erg belangrijk. Digitalisering van het proces van oriënteren tot aan het bestellen en in gebruik nemen van de deelauto is daarom cruciaal. In het creatieve bureau Your Majesty hebben we een perfecte partner gevonden om ons op het gebied van design en technologie te ondersteunen. Deze website vormt een eerste stap in een ambiteus ontwikkeltraject.

Onze Ambassadeurs

Instituties zoals gemeenten, energiecoöperaties, belangenverenigingen en wijkverenigingen vormen de aanjagers van de transitie naar een duurzaam Nederland. OnzeAuto werkt nauw samen met deze lokale partijen, vanuit een diep geloof en vertrouwen in het succes van initiatieven die lokaal, tussen mensen onderling, ontstaan.

Ons werk in Helvoirt, in samenwerking met de lokale energie coöperatie Duurzame Energie Haaren, is hier een goed voorbeeld van. We nodigen je graag uit de website van het initiatief in Helvoirt te bezoeken. Ga hiervoor naar www.elektrischeautodelen.nl.

De kennis en ervaring die we inmiddels hebben opgedaan delen wij graag met partijen, die met ons in veranderen van onderaf geloven. Samen maken wij het verschil!